Sunday, January 20, 2013

Lagi kisah Ustaz Muda......

Meletup minggu ini dengan kisah Ulamak Muda UMNO di blog politik tanah air. Dan hari ini muncul di Harian Metro akan penjelasan beliau yang seikhlasnya.

Walau apa pun kisahnya, dalam dunia politik ini sememangnya macam-macam boleh terjadi dan semua perkara boleh menjadi panas walaupun ianya terjadi atas dasar kebenaran dan kerja halal.

Merujuk kepada Ustaz muda yang sedang mengukir nama dalam arena politik ini, isu sebegini  adalah merupakan perkara biasa sebenarnya kepada seseorang yang bergelar ahli politik. Kalau dikalangan artis ada gossip liar maka dalam arena poltitik juga tak kurang dengan skandal dan isu yang aakan muncul samaada oleh pihak party lawan atau oleh pesaiang poltik yang terdiri dari kawan-kawan dalam party itu sendiri.

Ustaz Fathul Bhari yang menjadi ayam tambatan Dato Seri Shahidan Kassim difahamkan diantara nama yang  telah tersenarai dalam senarai bakal calon di perlis dalam PRU13 nanti. desas desus ini sebenarnya telah tidak disenangi oleh beberapa orang pemimpin UMNO tempatan yang telah lama bertapak disana.

Jadi berita beliau membuka " cawangan " baru ini sudah tentu membuka peluang kepada rakan pesaiang politiknya dan juga keberuntungan kepada pihak party lawan nanti. Meletakkan Ustaz muda ini sebagai calon dalam PRU13 nanti mungkin akan berisiko tinggi kepada BN. Ini adalah kerana orang Melayu terutama wanita masih tidak dapat menerima dengan sepenuhnya orang lelaki yang berpoligami  walaupun agama membenarkannya.

Walau apa pun terjadi selepas ini, kita mendoakan kebahagiaan  beliau  dan teruskan usaha menegakan Sunnah Rasulullah SAW seperti awal kemunculan beliau.

No comments:

Post a Comment