Tuesday, January 29, 2013

Anak Bulan dah mula kelihatan.......

Tudiaaaa anak bulan sudah mula kelihatan........nampaknya masing-masing dah tak boleh menahan sabar lagi.
InsyaaAllah menurut Ahlil Nujuma dari Bukit Bendera punya firasat, selepas naga keluar minggu hadapan akan diketahuilah tarikh sambutan hariraya orang-orang gila kuasa.

Tak sabaq nak naik gantung bendera atas pokok ............

Sunday, January 20, 2013

Lagi kisah Ustaz Muda......

Meletup minggu ini dengan kisah Ulamak Muda UMNO di blog politik tanah air. Dan hari ini muncul di Harian Metro akan penjelasan beliau yang seikhlasnya.

Walau apa pun kisahnya, dalam dunia politik ini sememangnya macam-macam boleh terjadi dan semua perkara boleh menjadi panas walaupun ianya terjadi atas dasar kebenaran dan kerja halal.

Merujuk kepada Ustaz muda yang sedang mengukir nama dalam arena politik ini, isu sebegini  adalah merupakan perkara biasa sebenarnya kepada seseorang yang bergelar ahli politik. Kalau dikalangan artis ada gossip liar maka dalam arena poltitik juga tak kurang dengan skandal dan isu yang aakan muncul samaada oleh pihak party lawan atau oleh pesaiang poltik yang terdiri dari kawan-kawan dalam party itu sendiri.

Ustaz Fathul Bhari yang menjadi ayam tambatan Dato Seri Shahidan Kassim difahamkan diantara nama yang  telah tersenarai dalam senarai bakal calon di perlis dalam PRU13 nanti. desas desus ini sebenarnya telah tidak disenangi oleh beberapa orang pemimpin UMNO tempatan yang telah lama bertapak disana.

Jadi berita beliau membuka " cawangan " baru ini sudah tentu membuka peluang kepada rakan pesaiang politiknya dan juga keberuntungan kepada pihak party lawan nanti. Meletakkan Ustaz muda ini sebagai calon dalam PRU13 nanti mungkin akan berisiko tinggi kepada BN. Ini adalah kerana orang Melayu terutama wanita masih tidak dapat menerima dengan sepenuhnya orang lelaki yang berpoligami  walaupun agama membenarkannya.

Walau apa pun terjadi selepas ini, kita mendoakan kebahagiaan  beliau  dan teruskan usaha menegakan Sunnah Rasulullah SAW seperti awal kemunculan beliau.





Sunday, January 13, 2013

Kalau bagi Pengarah JKR uruskan tentu tak beginikan.....



Menurut Puncak Niga Holdings Bhd laporan tahunan yang dikemukakan oleh Rozali telah menyatakan bahawa Rozali memperoleh gaji sebanyak RM8.255 juta, bonus bernilai RM2.39 juta, faedah-faedah lain sebanyak RM405, 646, KWSP bernilai RM1.777 juta, elaun percutian RM663, 582 dan perbelanjaan lain pula sebanyak RM3.754mil. Ini berjumlah RM17.25mil bagi tahun berakhir 31 Disember, 2011.
Puncak Niaga merupakan syarikat holding SYABAS yang juga punca perniagaan bagi Rozali.sumber berita: Hangit blog.
 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Itu lah sebabnya masing-masing suka sangat kalau ada agensi kerjaan nak di swastakan. Apa lagi bila dah jadi syarikat korporat, masing-masing boleh buat sesuka hati termasuk menjual sebahagian harta syarikat dan mengagih-agihkan laba syarikat berkenaan.

Dulu, semasa penjawat awam menguruskannya semuanya pun beres jugak, dan gaji Pengarah JKR dan jurutera yang menguruskannya tidaklah banyak sebegini cuma cukup sekadar bayar loan rumah dan sebuah kereta sebelum pencen.