Saturday, March 30, 2013

Macammana nak bubar ni...........

 
"MACAMANA NAK BUBAR NIE.......... "
Bila nak bubar ni ? Inilah perkataan yang terkeluar dari mulut semua peminat politik tanahair masakini.
Samada di rumah, dikedai kopi, di pasar, di surau dan di mesjid, di pejabat dan dimana-mana jua inilah persoalan paling laris dipasaran yang menjadi buah mulut orang ramai.

Macam-macam firasat dan telahan dibuat oleh mereka mengenai kegagalan PM Najib kita untuk mengistiharkan pembubaran parlimen dan seterusnya PRU13 diadakan.

Kalau dalam pertubuhan yang berdaftar samada dengan SSM atau SKM, kegagalan mengadakan Mesyuarat Agung Tahunan atau sengaja melewat-lewatkannya adalah menjadi kesalahan dan sudah semestinya terdapat permasalahan yang sesuatu pertubuhan itu. Antaranya ialah akuan kewangan bermasalah, kemungkinan berlakunya salahlaku tadbir oleh pentadbir dan berkemungkinan pemegang jawatan semasa telah mencium situasi berlakunya perebutan kuasa dalam merebut jawatan tertentu.

Dalam isu pembubaran parlimen dan tindakan PM Najib melewat-lewatkan PRU13  kali ini berkemungkinan adalah disebabkan beberapa perkara berikut seperti yang di kutip dari beberapa forum tak resmi di jalanan..dan rumusannya semua bersetuju bahawa :

PRU 13 kali ini dijangka akan berjalan dalam suasana yang panas dan senget dimana semua menjangka Parti Pembangkang terutama Pakatan Rakyat akan menang besar dan akan menampakan beberapa calun favorite BN serta kawasasn Parlimen dan DUN BN akan kecundang tewas kepada calun-calun PR.

Apa tak percaya ? Tungggggggggggguuuuuuuuudan  kita tengok keputusannya pada malam selesai PRU13 nanti. Hanya Allah Yang Maha Mengetahui.


No comments:

Post a Comment